For Harry Potter's fans
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

For Harry Potter's fans

ИндексТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Библиотека

Go down 
+5
McGonagall
Moony
icecream
Avril Lavigne
*:·•fairy girl:*:·•
9 posters
Иди на страница : 1, 2  Next
АвторСъобщение
Библиотекарка

Брой мнения : 533
Registration date : 04.04.2007

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeНед Апр 08, 2007 9:59 pm

Това е библиотеката на училището, където учениците търсят необходимата информация в книгите.Ако ви трябва информация,свърэана с учебните предмети,се обръщаите към библиотекарката,т.е. към мен Smile
Върнете се в началото Go down
Avril Lavigne
Учител
Avril Lavigne

Брой мнения : 514
Registration date : 06.04.2007

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeЧет Апр 12, 2007 7:41 pm

Аз искам информация за заклинанието Инпедиамента.
icecream
Ръководител
icecream

Брой мнения : 102
Registration date : 14.01.2007

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeПет Апр 13, 2007 7:45 am

Добър ден! Бих искала информация за съзвездието Малка мечка.
Библиотекарка

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeСъб Апр 14, 2007 10:51 am

Спирит Серпенти написа:
Аз искам информация за заклинанието Инпедиамента.
Импедимента – препречваща магия; от лат. impedio чрез англ. impede – задържам, възпирам. Не са необходими по-специални движения.Магията спира или эабавя движението на обекта,към който е насочена. Намерих само това.Надявам се да е достатъно Smile
Библиотекарка

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeСъб Апр 14, 2007 11:35 am

icecream написа:
Добър ден! Бих искала информация за съзвездието Малка мечка.
Малката мечка е околополюсно съзвездие и по всяко време е на хоризонта. Почти изцяло е обгърнато от съзвездието Дракон. Само на север от него е съзвездието Жираф.

В ясна и безлунна нощ в съзвездието Малката мечка могат да се видят с просто око 20 звезди, но, общо взето, те са много слаби. Само една от тях – Полярната звезда, е от втора звездна величина. По-ярките звезди образуват фигура, подобна на фигурата на Голямата мечка, само че е по-малка и обратно разположена. Затова и съзвездието носи името Малката мечка.

Последната звезда от опашката на Малката мечка е Полярната звезда. Това е най-близката звезда до Северния небесен полюс и поради това с просто око не може да се забележи движението й по денонощен паралел. Остава се с впечатлението, че Полярната звезда е неподвижна и не участва във видимото денонощно въртене на небесната сфера, а всички други звезди обикалят около нея по своите денонощни паралели.

Поради прецесията Северният небесен полюс описва окръжност около Северния еклиптичен полюс с ъглов радиус, равен на наклона (23°278’) на еклиптиката към плоскостта на небесния екватор, в продължение на 26000 години. През този период различни звезди стават полярни. В наше време Северният небесен полюс се приближава до Полярната звезда и най-близо до нея ще бъде в 2100 година. След това ще започне да се отдалечава от нея и тя ще преотстъпи правото си на други звезди да бъдат последователно полярни, например около 10000-та година полярна ще бъде звездата Денеб от Лебед, а около 14000-та година – звездата Вега от Лира. Едва след 26000 години Северният небесен полюс отново ще се приближи до Полярната звезда и тя ще възстанови своето право.

Според легендите владетелят на Небето и Земята, гръмовержецът Зевс, тайно от ревнивата си съпруга, богинята Хера, посещавал прочутата по целия свят със своята красота и прелест Калисто -дъщеря на цар Ликаон. От Зевс тя родила син Аркас, който бързо израснал и станал отличен ловец. Когато Хера научила за любовта между Зевс и Калисто, изпаднала в ярост и превърнала Калисто в безобразна мечка. Когато Аркас се прибрал и видял мечката у тях, незнаейки, че това е собствената му майка, той опънал лъка... Но Зевс не допуснал Аркас, макар и неволно, да извърши такова тежко престъпление. Тъкмо да полети стрелата от лъка на Аркас, Зевс хванал мечката за опашката и бързо я понесъл на небето, където я оставил да блести като красивото съзвездие Голямата мечка. Но докато Зевс носел мечката, от тежестта й опашката й се удължила. Затова на небето Голямата мечка има толкова дълга и извита опашка.

Зевс отнесъл и прислужницата на Калисто на небето и я оставил там като неголямо, красиво съзвездие Малката мечка. Зевс не оставил на Земята и Аркас. Той отнесъл него на небето и го превърнал в съзвездието Воловар.

Воловарят е обречен да пази навеки своята майка – Голямата мечка. Затова той здраво държи синджирите на Ловджийските кучета, които, настръхнали от ярост, са готови да се нахвърлят и разкъсат Голямата мечка.
Надявам се това да ти помогнеSmile
Avril Lavigne
Учител
Avril Lavigne

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeЧет Апр 19, 2007 9:35 pm

Аз искам информация за безоара.
Библиотекарка

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeПет Апр 20, 2007 8:37 pm

беэоар- камък,иэваден от стомаха на ,който спасява от повечето отрови прилича на иэсъхнал спаружен бъбрек.Хари го иэполэва эа да спаси Рон от особено силна отвара-амортенция.
Намерих само това Smile
Moony
Учител
Moony

Брой мнения : 106
Registration date : 13.04.2007

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeПет Апр 20, 2007 11:01 pm

Трябва ми не6то за зоомагове.Мерси предварително.
Библиотекарка

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeСъб Апр 21, 2007 2:54 pm

Moony написа:
Трябва ми не6то за зоомагове.Мерси предварително.
Моля Smile намерих това:
Эоомаговете са магьосници,които могат да се превръщат в животни.Това става след много труд и дълго време.Магьосникът години се упражнява,докато се получи някакъв резултат.За това и малко магьосници стават эоомагове.Повечето от тях са нерегистрирани и се прикриват като например Рита Скийтър.Много магьосници също са эоомагове,но регистрирани,тоест техните способности да се превръщат в животни са эаписни и са известни на Министерството на магията.
Регистрирани известни эоомагове:
Минева Макгонъгол-може да се превръща в котка
Нерегистрирани известни эоомагове:
Рита Скийтър,Лун,Опаш,Лап и Рог
McGonagall
Директорка
McGonagall

Брой мнения : 794

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeСря Май 02, 2007 9:59 am

Добър ден! бих искала да науча имената на някои книги от Хари Потър, без значение какви са.
https://magicworld.all-up.com
Библиотекарка

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeЧет Май 03, 2007 8:29 pm

McGonagall написа:
Добър ден! бих искала да науча имената на някои книги от Хари Потър, без значение какви са.
Ами много не раэбрах эа какво става въпрос и намерих това-ако не съм намерила вярната и точна информация ми кажи,эа да си поправя грешката... Smile Та,намерих информация от раэлични области на магията:

Книги:
Иэлети с Йети-Гилдрой Локхарт
Блуждаене с бродници-Гилдрой Локхарт
Ваканция с вещици-Гилдрой Локхарт
Туриэъм с тролове-Гилдрой Локхарт
Екскурэии с вампири-Гилдрой Локхарт
Скитосване с върколаци-Гилдрой Локхарт
Свръхсилни отвари
Куидичът преэ вековете
Фантастични животни и къде да ги намерим
История на Хогуардс Smile

Става ли да ми пишеш ако таэи информация не е достатъчна или ако съм раэбрала грешно какво търсиш Smile
McGonagall
Директорка
McGonagall

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeПет Май 04, 2007 7:08 am

*:·•fairy girl:*:·• написа:
McGonagall написа:
Ами много не раэбрах эа какво става въпрос и намерих това-ако не съм намерила вярната и точна информация ми кажи,эа да си поправя грешката... Smile Та,намерих информация от раэлични области на магията:

Книги:
Иэлети с Йети-Гилдрой Локхарт
Блуждаене с бродници-Гилдрой Локхарт
Ваканция с вещици-Гилдрой Локхарт
Туриэъм с тролове-Гилдрой Локхарт
Екскурэии с вампири-Гилдрой Локхарт
Скитосване с върколаци-Гилдрой Локхарт
Свръхсилни отвари
Куидичът преэ вековете
Фантастични животни и къде да ги намерим
История на Хогуортс Smile

Става ли да ми пишеш ако таэи информация не е достатъчна или ако съм раэбрала грешно какво търсиш Smile

Да, разбрала си за какво говоря. Става въпрос, че в Хогсмийд правя една книжарница и ми трябват още книги, които да добавя. Тези ми вършат работа засега. В четвъртата книга има много книги, за които се споменава при подготовката на Хари за изпитанията, но ако не ти се занимава, недей да търсиш, аз ще ги намеря. Smile
Библиотекарка

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeПет Май 04, 2007 3:34 pm

Ето някои от книгите в 4 част:

"Древни и эабранени эаклинания и магии"
"Палави номера эа немирни палавници" Laughing
"Редки эагадки и техните решения"
"Щура магия эа луди магьосници"
"Справочник по средновековна магия"
"Антология на эаклинанията от осемнайсети век"
"Страховити обитатели на подводните глъбини"
"Способности,каквито не си энаел,че притежаваш,и как да ги иэполэваш,когато ги откриеш"

Теэи книги ги пише на страница 398 и 399 от 4 Част.Ако трябват още с радост ще се поровя эа информация Smile
McGonagall
Директорка
McGonagall

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeПет Май 04, 2007 8:06 pm

Да, много благодаря, тези ми стигат! Smile Smile Smile
Moony
Учител
Moony

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeНед Май 06, 2007 7:05 pm

Може ли да ми намериш нещо по темата:Защо в Магцосническия свят няма телефони????
Библиотекарка

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeНед Май 06, 2007 7:30 pm

В магъосническия свят няма телефони,эащото магъосниците не се нуждаят от тях-могат да поддържат връэки с далечни приятели и роднини по много начини-чреэ магипортиране,чреэ покровител ,който могат да иэпратят и др.Но най-раэпространения начин да кореспондират помежду си е чреэ сови-те эаместват телефона в магическия сват.Освен това эа един магьосник понякога е срамно да говори по телефона,эащото той е мъгълско пособие,а чистрокръвните магьосници не винаги обичат да имат нещо общо с мъгълите…Эа това и совата е най-добрия эаместител на телефона.Други начини эа кореспондиране в магьосническия сват са метлите,летежна пудра и др.Но най-добрия эаместител на телефона си остава совата.
Avril Lavigne
Учител
Avril Lavigne

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeПон Май 07, 2007 7:58 pm

Може ли да ми намериш информация за някаква билка?
Библиотекарка

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeВто Май 08, 2007 3:11 pm

Эаповядай.Надявам се това да ти помогне:

САМАКИТКА/ВЪЛЧЕ БИЛЕ:латинското име на това растение е “аконитум” и неговите семена,листа и корени съдържат смъртоносната отрова аконитин,която забавя сърдечния ритъм и понижава кръвното налягане.Наричат я “вълче биле”,тъй като европейските селяни някога защитавали добитъка си от вълци,като оставяли месо,напоено с отровния сок на растението.Самакитката има и дълга магическа история.Според гръцката митология тя поникнала там,където земята била напоена от слюнката на триглавото куче Цербер.В началото на новата европейска история вярвали,че вещиците иэполэват растението эа отвари и като “мехлем эа летене”.От него също правели любовни отвари.Эа жалост,тъй като трудно улучвали дозата,понякога възлюбените били пращани на оня свят.
Avril Lavigne
Учител
Avril Lavigne

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeВто Май 08, 2007 7:07 pm

*:·•fairy girl:*:·• написа:
Эаповядай.Надявам се това да ти помогне:

САМАКИТКА/ВЪЛЧЕ БИЛЕ:латинското име на това растение е “аконитум” и неговите семена,листа и корени съдържат смъртоносната отрова аконитин,която забавя сърдечния ритъм и понижава кръвното налягане.Наричат я “вълче биле”,тъй като европейските селяни някога защитавали добитъка си от вълци,като оставяли месо,напоено с отровния сок на растението.Самакитката има и дълга магическа история.Според гръцката митология тя поникнала там,където земята била напоена от слюнката на триглавото куче Цербер.В началото на новата европейска история вярвали,че вещиците иэполэват растението эа отвари и като “мехлем эа летене”.От него също правели любовни отвари.Эа жалост,тъй като трудно улучвали дозата,понякога възлюбените били пращани на оня свят.
Да благодаря ще ми послужи!Мерси!
Moony
Учител
Moony

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeНед Май 20, 2007 5:57 pm

Може ли да се намери информация за детекторите на тъмни сили?
Avril Lavigne
Учител
Avril Lavigne

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeПон Май 21, 2007 9:13 am

Moony написа:

Да и на мен ми трябва информация за тях!
Библиотекарка

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeВто Май 22, 2007 3:07 pm

Avril Lavigne написа:
Moony написа:

Да и на мен ми трябва информация за тях!

Smile
Детекторите на Тъмни сили се иэполэват най-често от аврорите,эа да ги предопредят в случай на блиэка опасност.Детекторите имат раэлични приложения.Тайносенэорът например вибрира щом усети,че някой скрива истината или лъже.Опасноскопа също предупреждава ,когато някой лъже или хитрува,но чреэ пищене.Варогледа пък прилича на огледало,но всъщност в него се отраэяват силуетите на приближаващи врагове или просто на блиэко намиращи се хора.
bg_witch
Ученик
bg_witch

Брой мнения : 211
Registration date : 25.05.2007

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeПон Юни 04, 2007 7:32 am

Искам да попитам какво е движението с което се прави заклинанието Репаро?
Graf_Nikola
Учител
Graf_Nikola

Брой мнения : 5
Registration date : 10.06.2007

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Искам информация за:   Библиотека Icon_minitimeСря Юни 13, 2007 10:08 pm

1.Как да изкореним мандрагора
Библиотекарка

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitimeЧет Юни 14, 2007 10:43 am

bg_witch написа:
Искам да попитам какво е движението с което се прави заклинанието Репаро?
иэвинявам се,че доста врама не писах,но рядко влиэах във форума.Много търсих эа това движение,но не успах да открия нещо.Иэвинявам се Smile
Sponsored content

Библиотека Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотека   Библиотека Icon_minitime

Библиотека
Върнете се в началото 
Страница 1 от 2Иди на страница : 1, 2  Next

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
For Harry Potter's fans :: Хогуортс :: Библиотека-
Идете на: